Американският президент Джо Байдън заяви, че иска предложената от него

...
Американският президент Джо Байдън заяви, че иска предложената от него
Коментари Харесай

Байдън се надява на среща с Путин през юни в Европа

Американският президент Джо Байдън съобщи, че желае препоръчаната от него среща с съветския му сътрудник Владимир Путин да се състои по време на европейската му обиколка през юни, съобщи Ройтерс.

" Това е моята вяра и очакване. Работим по въпроса ", сподели Байдън пред кореспонденти след тирада, отдадена на отговора на Съединени американски щати против разпространяването на ковид.

Байдън има намерение да посети срещата на върха на Г-7 в Корнуол, Англия, която е планувано да продължи от 11 до 13 юни, и след това да замине за Брюксел, с цел да се срещне с водачите от Европейския съюз и да участва на 14 юни на среща на върха на НАТО.

Американските представители работят с съветските си сътрудници по подготовката на среща Байдън-Путин в трета страна по време на обиколката, която ще бъде и първата задгранична обиколка на Байдън като президент.

Все още следва да се види обаче дали ще бъде реализирано съглашение.

В самата тирада реч за ковид Байдън сложи нова цел, предвиждаща 70 % от пълнолетното население на Съединени американски щати да получат най-малко една доза ваксина против COVID-19 до 4 юли. Той също по този начин желае до 4 юли, когато е националният празник на Съединени американски щати - Денят на независимостта, да бъдат изцяло имунизирани 160 милиона пълнолетни американци.

След речта от Белия дом оповестиха още, че Байдън е разговарял през вчерашния ден по телефона с престолонаследника на Абу Даби принц Мохамед бин Зайед Ал Нахаян.

От американското президентство прецизират, че в диалога президентът на Съединени американски щати е изтъкнал стратегическата значимост на нормализацията на връзките сред Обединените арабски емирства и Израел.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР