Американският президент Джо Байдън заяви, че екипът му „не е

...
Американският президент Джо Байдън заяви, че екипът му „не е
Коментари Харесай

Байдън: Русия ще си плати, ако стои зад последните кибератаки

Американският президент Джо Байдън съобщи, че екипът му „ не е уверен ", че Русия стои зад солидната офанзива на интернет рансъмуер против ръководени снабдители на услуги. В същото време американското разузнаване организира следствие по този въпрос, написа Bloomberg.

„ Насочих всички държавни запаси да оказват помощ да се реагира на този случай, в случай че е належащо ", сподели Байдън по този мотив.

„ Не сме сигурни дали са руснаци ", сподели той. „ Бях инструктиран в самолета. Първоначално стигнахме до извода, че съветското държавно управление не стои зад това, само че към момента не сме сигурни ".

Кибератаката идва в внимателен миг в връзките сред Съединени американски щати и Русия, защото единствено преди седмици Байдън прикани съветския президент Владимир Путин да ограничи киберпрестъпността.

„ Наредих на разследващата общественост да разбере в детайли какво се е случило ", добави Байдън. „ Утре ще знам повече за това и в случай че Русия е била наясно с това или се е случило вследствие на нейните дейности, тогава, както споделих на Путин, ние ще отговорим ". В същото време американският водач означи, че към момента не е обсъждал тази тематика с съветския си сътрудник.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР