Американският президент Джо Байдън заяви, че е провел много добра

...
Американският президент Джо Байдън заяви, че е провел много добра
Коментари Харесай

Байдън: Проведох много добра среща с Ердоган

Американският президент Джо Байдън съобщи, че е провел доста добра среща с турския си сътрудник Реджеп Ердоган в понеделник, съобщи Анадолската организация. Изказването на Байдън пристигна след срещите сред турската и американската делегации, почнали след двустранния диалог на водачите.

Срещата на четири очи в щаба на НАТО след срещата на върха продължи 45 минути. Двамата водачи се срещнаха за първи път, откогато Байдън встъпи в служба през януари.
 Ердоган се радва на разговор с Гърция, само че не вижда поддръжка от НАТО против тероризма
Ердоган се радва на разговор с Гърция, само че не вижда поддръжка от НАТО против тероризма

Макрон е подготвен на уважителни връзки с Ердоган

Припомняме, че през април връзките сред двете страни се обтегнаха, откакто Байдън разгласи решението си избиването на арменците в Османската империя през 1915 година

Позицията на Турция остава непроменена. Това съобщи от своя страна Ердоган на конференция след диалога с Байдън. Този контракт бе различен сериозен конфикт сред страните. В началото на юни, Турция разгласи, че С-400 не съставляват опасност за сигурностт а на Северноатлантическия алианс.

Срещата на върха на НАТО, която събра ръководителите на държави-членки и държавни управления, стартира в понеделник в Брюксел. Лидерите на НАТО организират двустранни срещи в коридорите на срещата на върха.

Преди да се срещне с Байдън, турският президент се е срещнал и с други международни водачи по време на срещата, в това число немския канцлер Ангела Меркел, френския президент Еманюел Макрон и английския министър председател Борис Джонсън.
 Байдън призна геноцида над арменците
Байдън призна геноцида над арменците

По-рано към този момент осведоми Турция за решението си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР