Американският президент Джо Байдън заяви, че е предупредил китайския си

...
Американският президент Джо Байдън заяви, че е предупредил китайския си
Коментари Харесай

Байдън с предупреждение към Китай да не нарушава санкциите срещу Русия

Американският президент Джо Байдън съобщи, че е предизвестил китайския си сътрудник Си Цзинпин за вероятен отлив на вложители, в случай че Пекин наруши глобите, наложени на Русия поради нашествието ѝ в Украйна, съобщи " Франс прес ".

В изявление за телевизия Си Би Ес Байдън сподели, че в телефонен диалог със Си го е предизвестил, че нарушаването на глобите би било " голяма неточност ", само че означи, че за момента няма данни Китай да е подкрепил интензивно съветските военни старания посредством доставка на оръжия и бойна техника.

" Обадих се на президента Си - не да го застрашавам, а единствено да му кажа: Ако смятате, че американците и други ще продължат да влагат в Китай, до момента в който вие нарушавате глобите против Русия, съгласно мен вършиме голяма неточност ", сподели Байдън.

" Засега няма индикации китайците да са предложили оръжия или други неща, от които Русия се нуждае ", акцентира американският държавен глава.

Той отхвърли също концепцията, че съюзът сред Китай и Русия значи, че Съединени американски щати водят нов тип Студена война.

" Не мисля, че това е нова или по-сложна Студена война ", сподели Байдън.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР