Американският президент Джо Байдън възнамерява отново да засегне въпроса за

...
Американският президент Джо Байдън възнамерява отново да засегне въпроса за
Коментари Харесай

Байдън възнамерява отново да засегне въпроса за минималния данък за милиардерите

Американският президент Джо Байдън има намерение още веднъж да засегне въпроса за минималния налог за милиардерите, сподели той  в годишното си послание към Конгреса. Байдън ще призове Конгреса да усили четирикратно таксата за назад изкупуване на акции, заяви Financial Times.

Според изданието президентът ще обявява напъните си за понижаване на инфлацията посредством понижаване на недостига " посредством спомагателни промени, които да подсигуряват, че богатите и най-големите корпорации заплащат обективна цена ".

Представители на администрацията на Байдън постоянно подлагат на критика фирмите, в това число петролните групи, че връщат пари на акционерите посредством назад изкупуване, вместо да ги влагат в своите общности или да възнаграждават служащите.

Отбелязва се, че апелът на Байдън за по-високи налози за семействата с високи приходи и огромния бизнес е имал единствено стеснен триумф през последните две години, когато демократите направляваха и двете камари на Конгреса, и ще срещне още по-голяма опозиция в следената от републиканците Камара на представителите.

Фискалната политика ще бъде решаващо политическо поле за борба през идващите няколко месеца, до момента в който Байдън се пробва да увеличи тавана на дълга на Съединени американски щати от републиканците в Конгреса, с цел да избегне опустошително несъблюдение на финансовите отговорности на Америка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР