Американският президент Джо Байдън в обръщението си към нацията след

...
Американският президент Джо Байдън в обръщението си към нацията след
Коментари Харесай

Байдън: Ще намерим и накажем атентаторите от Кабул

Американският президент Джо Байдън в обръщението си към нацията след терористичната офанзива в Кабул, при която починаха десетки афганистанци и американски военнослужещи, увери, че виновните за нападението ще бъдат открити и осъдени.

" Няма да извиним. Няма да забравим. Ще ви преследваме и ще ви накараме да платите ", сподели Байдън, базирайки се на създателите на терористичната офанзива в Кабул, както и на всички, " които желаят на Америка зло ".

Според него терористичните офанзиви са проведени от клетка на терористичната формация " Ислямска страна ", настояща в Афганистан и Пакистан .
 Пентагонът: Съединени американски щати ще преследват нападателите от Кабул
Пентагонът: Съединени американски щати ще преследват нападателите от Кабул

12 американски военни бяха убити

" Ще ударим по тази клетка на " Ислямска страна ": по нейните уреди и по нейните водачи ", сподели Байдън, наблягайки, че е подготвен да нанесе удар по водачите на групата, където и да се намират.

Президентът на Съединени американски щати съобщи, че не разполага с информация, която да демонстрира интрига на талибаните и бойците на " Ислямска страна " за осъществяване на това нахлуване. Той изясни, че сходно съдействие с " Ислямска страна " е нерентабилно за талибаните, защото те желаят допустимо най-скорошното довеждане докрай на американската интервенция за евакуация на хора от Афганистан.

Байдън увери, че терористите няма да могат да попречат на американските военни да завършат евакуацията на личен състав от Кабул.

" Нека бъда явен: можем и би трябвало да осъществим тази задача и ще я създадем. И терористите няма да ни спрат. Няма да им позволим да пресечен нашата задача, ние ще ", сподели той.
 Пентагонът: 12 американски военни са убити при атентата в Кабул Обновена
Пентагонът: 12 американски военни са убити при атентата в Кабул

Срещите на президента Джо Байдън са анулирани

Следобед на 26 август наоколо до летището в Кабул се случиха две мощни детонации. Ръководителят на Централното командване на Съединени американски щати съобщи, че двама атентатори -самоубийци са взривили взривни устройства на входовете на летището в Кабул и в хотел " Барон ", а след детонацията бойци от " Ислямска страна " са разкрили огън по военните и цивилните. Вечерта имаше известия за, само че военното командване на Съединени американски щати не можа незабавно да ги удостовери.

При нападението починаха минимум 12 американски военни и, съгласно CNN, 60 афганистанци. 15 американски военни и към 140 локални поданици са ранени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР