Американският президент Джо Байдън смята, че руския президент Владимир Путин

...
Американският президент Джо Байдън смята, че руския президент Владимир Путин
Коментари Харесай

Байдън е убеден, че Путин е решил да нахлуе в Украйна

Американският президент Джо Байдън счита, че съветския президент Владимир Путин е взел решение за навлизане в Украйна в границите на идващите няколко дни. Това стана ясно от изказване на Байдън пред публицисти в Белия дом.

Байдън цитира разбори на разузнаването като сподели, че цел на Путин е столицата Киев.

В изявлението си, за първи път от началото на рецесията, той борави с конкретика за упованията от Путин.

От Белия дом Байдън посочи, че Съединените щати притеглят вниманието към " проектите на Русия няколко пъти не тъй като желаеме спор, а тъй като вършим всичко по силите си да премахнем всевъзможни аргументи, с които Русия може да се оправдае за инвазия в Украйна ".

Американският президент приказва за дезинформационна акция, целяща публиката в Русия включително, за украинско нахлуване в Донбас. Байдън сподели, че за сходни изказвания няма доказателства и те опонират на най-обикновената логичност, a точно за какво " украинците да изберат този миг, с над 150 хиляди военни по границата, с цел да ескалират " спора.

Вашингтон е смутен от ескалацията и разчита протичащото се като решение на Путин да пренебрегне дипломацията, само че " към момента не е прекомерно късно (Русия – б.а) да го деескалира и да се завърне на масата на договарянията ", съобщи Байдън.

Една от опциите е среща сред държавния секретар Антъни Блинкън и съветския му сътрудник Сергей Лавров, само че изискването на администрацията на Байдън е Москва да не нахлува в Украйна.

Байдън направи изказването си след диалог за рецесията с водачи от Канада, Англия, НАТО и Европейския съюз, измежду които президентите на Франция, Полша и Румъния, както и немският канцлер.

Според Белия дом по време на диалога водачите са поели ангажимент за продължение на търсене на изкусен излаз и също готовността си да наложат бърза и координирани стопански последици при положение, че Русия избере да задълбочи спора. Лидерите са дискутирали и способи за отбрана на източния фланг на НАТО.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР