Американският президент Джо Байдън ще предложи нова минимална данъчна ставка

...
Американският президент Джо Байдън ще предложи нова минимална данъчна ставка
Коментари Харесай

Байдън предлага 20% минимален данък върху доходите на богатите американци

Американският президент Джо Байдън ще предложи нова минимална данъчна ставка от 20%, която ще засегне най-богатите хора в страната, излиза наяве от документ, представен в Си Ен Би Си.

Предложението ще бъде част от бюджета за 2023 година, който би трябвало да бъде показан през днешния ден.

Станала известна като „ Mинимaлeн дaнъĸ въpxy дoxoдитe нa милиapдepитe ", новата мярка ще наложи данъчна ставка от 20% за семействата в Съединени американски щати, които имат дoxoди и нepeaлизиpaнитe ĸaпитaлoви пeчaлби нa нa cтoйнocт нaд 100 милиoн $. Очаква се, че половината от приходите от този нов налог да дойдат от семействата на милиардерите.

„ Този най-малък налог ще подсигурява, че най-богатите американци към този момент няма да заплащат по-ниски налози от учителите и пожарникарите “, се споделя в документа.

Очаква се препоръчаната ставка да генерира 360 милиарда $ нови доходи през идващото десетилетие.

Ако едно богато домакинство към този момент заплаща 20% от цялостния си приход, то няма да заплаща спомагателен налог според ново предлагането. В противоположен случай ще дължи в допълнение заплащане, с цел да покрие новия най-малко.

Новото данъчно предложение е част от бюджета на Байдън за 2023 година, който се чака да бъде оповестен в през днешния ден. Новият му проект за разноските планува понижаване на разноските за недостига с 1,3 трлн, $ през идващото десетилетие.

Това, което следва да се разбере, е дали Конгресът ще поддържа по предлагането на Байдън. Миналата година демократите в Сената показаха налог за милиардери, с който трябваше да бъдат обложени неосъществените финансови облаги на най-богатите американци. Мярката в последна сметка не бе утвърдена.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР