Американският президент Джо Байдън ще навърши 81 години днес с

...
Американският президент Джо Байдън ще навърши 81 години днес с
Коментари Харесай

Байдън празнува рожден ден днес: 74 % от американците смятат, че е твърде стар

Американският президент Джо Байдън ще навърши 81 години през днешния ден с обичайното опрощение на пуйките за Деня на благодарността в Белия дом.

Рожденият му ден още веднъж насочи вниманието на гласоподавателите към обстоятелството, че демократът е най-възрастният президент в американската история - и че в случай че завоюва втори мандат, ще бъде на 86 години в неговия край.

Байдън от време на време се майтапи по този въпрос, а помощниците му акцентират, че графикът му е изпълнен с сила, която би задоволила надалеч по-млади хора. И въпреки всичко изследване след изследване демонстрират, че възрастта на президента е най-голямото терзание за американските гласоподаватели.

Байдън " не прави доста неточности ", само че се бори да промени усещанията за възрастта си - както и за други въпроси като стопанската система ", съобщи Дейвид Карол, който преподава ръководство и политика в Университета на Мериленд пред Агенция Франс Прес, цитира Българска телеграфна агенция и Днес.бг.

" Той е витален, само че хората просто имат друго мнение ", добави тя.

Байдън все по-често омаловажава възрастта си, с цел да отклони или разсее опасенията на хората.

По време на посещаване за среща с профсъюзни служащи в Илинойс той се пошегува: " Знам, че наподобявам единствено на 30 години, само че съм в близост от доста време ", а когато един кореспондент се спъна в зоната за медии, Байдън сподели: " Искам пресата да знае, че това не бях аз. "

В други случаи Байдън употребява възрастта си, с цел да се показа като благонадежден политик, казвайки, че годините носят със себе си мъдрост.

Но в случай че бъде избран отново, той ще напусне поста си с цели девет години по-възрастен, в сравнение с беше рекордьорът Роналд Рейгън, когато се отдръпна на 77 години.

Белият дом се отнася с неуважение към изследванията на публичното мнение, защото демократите означиха редица триумфи на последните избори.

Но цифрите са мрачни за партията. 74% от хората считат, че Байдън е прекомерно остарял за втори мандат, до момента в който за Тръмп този % е едвам 50, демонстрира скорошно изследване на Ей Би Си.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР