Американският президент Джо Байдън се зарече, че ангажиментът на САЩ

...
Американският президент Джо Байдън се зарече, че ангажиментът на САЩ
Коментари Харесай

Джо Байдън: Ангажиментът на САЩ към Израел е железен

Американският президент Джо Байдън се зарече, че задължението на Съединени американски щати да пази Израел против Иран е " стоманен " , защото във Вашингтон набъбнаха опасенията, че сериозен ирански удар може да се случи в границите на дни, като възмездие за бомбардировката против постройка на иранско консулство в Дамаск, написа The Guardian.

Американски и съюзнически чиновници се притесняват, че ударът е неминуем и може да пристигна под формата на непосредствено изстрелване на ракета от Иран, а не на нахлуване посредством прокси като Хизбула в Ливан. Израел се зарече да отговори със същата мощ на подобен пряк удар, повишавайки вероятността за районна война, която американските чиновници в този момент считат, че е по-вероятна от всеки различен миг от началото на спора в Газа на.

Обещанието на Байдън за поддръжка на Израел в Белия дом , предопределено като възпираща мярка, пристигна няколко часа, откакто висшият водач на Иран, аятолах Али Хаменей, поради бомбения атентат в Дамаск,, в това число военачалник Мохамад Реза Захеди, старша фигура в Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война на Иран, и шестима други членове на армията.

" Когато нападнаха региона на нашето консулство, все едно нападнаха наша територия " , сподели Хаменей в изявление, излъчено от иранската държавна телевизия. " Злият режим би трябвало да бъде осъден и той ще бъде осъден. "

Външният министър на Израел Израел Кац отговори в обява в платформата за обществени медии X, като даде обещание, че: " Ако Иран нападна от своя територия, Израел ще отговори и ще нападна в Иран. "

Израел не е поел публично отговорност за бомбения атентат на 1 април, само че израелски и американски чиновници ясно дадоха да се разбере, че той е направил удара.

Израел и Иран си, само че чиновници на администрацията на Байдън се притесняват, че бомбардировката в Дамаск на 1 април против иранска дипломатическа постройка, която Техеран счита за своя територия, доста е повишила опасността от разширение на войната в Газа до по-широк спор.
 Прогноза: Иран може да удари Израел след 12 април
Прогноза: Иран може да удари Израел след 12 април

След приключването на Курбан Байряма Техеран ще предприеме дейности

След атентата в Дамаск Техеран изпрати на Вашингтон известия, приписващи крайната виновност за офанзивата на Съединени американски щати и предупреждавайки Съединени американски щати да стоят настрани от борбата си с Израел.

Обещанието на Байдън към Израел на моравата на Белия дом, в взаимна изява с японския министър председател Фумио Кишида, наподобява беше отговор на това предизвестие, настоявайки, че Съединени американски щати няма да останат встрани.

" Искаме също по този начин да обърнем внимание на иранската опасност да предприеме забележителна офанзива - те заплашват да подхващат забележителна офанзива в Израел ", сподели Байдън. " Както споделих на министър-председателя Нетаняху, нашият ангажимент към сигурността на Израел против тези закани от Иран и неговите подставени лица е стоманен. Нека го повторя, стоманен. Ще създадем всичко допустимо, с цел да защитим сигурността на Израел. "

Администрацията на Байдън се стреми да предотврати директна иранска офанзива, като оповестява, че Техеран не може да одобри, че американските сили в района, подсилени доста от началото на войната в Газа, ще останат настрани от спор с Израел.

" Бяхме ясни, че не желаеме този спор да ескалира или да се разпространи в района. Ще продължим да поставяме дипломатически старания, с цел да подсигуряваме, че това ще остане по този начин ", сподели представителят. " Ние също по този начин резервираме военно наличие в района, с цел да възпираме тези, които желаят да се възползват от спора. "

Държавният секретар Антъни Блинкен повтори това известие в сряда в диалог с израелския министър на защитата Йоав Галант, в който той даде да се разбере, че Съединени американски щати ще застанат до Израел против всевъзможни закани от Иран, сподели Държавният департамент.
 Организация на обединените нации вижда действителна заплаха от ескалация на спора сред Израел и Ливан
Организация на обединените нации вижда действителна заплаха от ескалация на спора сред Израел и Ливан

Призовава за политическо решение на конфронтацията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР