Американският президент Джо Байдън се срещна с лидерите на държавите

...
Американският президент Джо Байдън се срещна с лидерите на държавите
Коментари Харесай

Байдън разговаря със съюзниците от Източния фланг на НАТО

Американският президент Джо Байдън се срещна с водачите на страните от Източния фланг на НАТО. На срещата на върха в Полша България е показана от президента Румен Радев.

Пред президентите на 9-те страни от Източния фланг, Джо Байдън съобщи, че Русия е направила огромна неточност, изтегляйки се от контракта „ Нов Старт ” за контрола на нуклеарните оръжия. Той обаче даде обещание Вашингтон да пази всеки сантиметър от територията на НАТО, защото мнозина от водачите считат Русия за опасност за личната си сигурност.

Съвместната декларация, която беше призната след диалога, жигосва съветската инвазия и приканва за усилване на наличието на НАТО по Източния фланг.

По неофициална информация, Полша, Румъния и Балтийските страни, които към този момент имат на своя територия хиляди бойци от НАТО, са настояли те да останат за непрекъснато.

„ Като Източен фланг на НАТО, вие сте на предна позиция на нашата групова сигурност. Вие знаете най-добре от всички други, какъв е залогът на този спор. Не единствено Украйна, само че свободата и демокрацията в Европа и в света. Това, което в действителност е залогът, е освен Украйна. Залогът е свободата. Идеята повече от 100 000 да нахлуят в друга страна след Втората международна война - нищо сходно не се е случвало до момента. Нещата се трансформираха коренно. Трябва да ги върнем назад ”, съобщи Джо Байдън.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР