Американският президент Джо Байдън се срещна днес с израелския премиер

...
Американският президент Джо Байдън се срещна днес с израелския премиер
Коментари Харесай

Байдън се срещна с израелския премиер Лапид

Американският президент Джо Байдън се срещна през днешния ден с израелския министър председател Яир Лапид в Йерусалим, съобщи Асошиейтед прес.

Срещата е кулминационна точка на двудневната аудиенция на американския президент в Израел, която цели да заздрави още повече околните връзки сред двете страни. Очаква се, че водачите ще подпишат взаимна декларация с акцент върху военното съдействие, както и върху техния ангажимент да попречат на Иран да се снабди с нуклеарно оръжие.

Поемането на задължения към Израел би могло да има значимо алегорично значение преди идната този уикенд среща на Байдън с арабски водачи в Саудитска Арабия, на фона на неговите опити да заздрави съюз в района, чиято цел е да се опълчи на Иран.

Днешната среща също по този начин ще е от изгода за Лапид, който извършва длъжността министър председател на Израел до изборите през ноември. Основният противник на Лапид на изборите е някогашният министър председател Бенямин Нетаняху и днешната среща на Липид с Байдън би могла да му помогне да си построи по-сериозна известност на общественик и водач, отбелязва АП.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР