Американският президент Джо Байдън се подписа под Закона за намаляване

...
Американският президент Джо Байдън се подписа под Закона за намаляване
Коментари Харесай

Законът за намаляване на инфлацията в САЩ подписан от Байдън

Американският президент Джо Байдън се подписа под Закона за понижаване на инфлацията, като по този начин мярката за справяне с инфлацията, понижаване на цените на медикаменти и дейности в отговор на климатичните промени влезе в действие

Законът бе избран от Байдън като един от най-значимите в историята на Съединените щати. При подписването президентът съобщи:

„ Нека кажа още в самото начало - с този закон американците завоюваха, a тези със специфични ползи изгубиха “.

Освен за инфлацията, медикаментите и климатичните промени мярката се отнася и за понижаване на недостига и налагане на най-малък налог за приходите на най-големите корпорации.

За Белия Дом приемането на закона и от двете камари на Конгреса е огромна победа и демонстрира, че -по думите на Байдън- „ бъдещето на Америка е блестящо, и обещанието, което дава Америка е същинско. “

По Закона за понижаване на инфлацията бе работено година и половина като приемането му не бе несъмнено и тази вест е добре пристигнала за демократите преди да се проведат избори за конгрес в напрегната политическа конюнктура с някои допитвания сочили до неотдавна победа за републиканците и в двете камари.

Но приемането на този закон-приоритет за Байдън и абсурдът с обвинявания към някогашният президент Доналд Тръмп в незаконно задържане на топ секретни документи дават опция за превръщане на възможностите на демократите на есен в позитивна посока.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР