Американският президент Джо Байдън се готви да обяви мерки срещу

...
Американският президент Джо Байдън се готви да обяви мерки срещу
Коментари Харесай

Байдън ще обяви мерки за контрол над огнестрелните оръжия

Американският президент Джо Байдън се готви да разгласи ограничения против насилието с огнестрелни оръжия, предприемайки своите първи значими дейности в региона на контрола върху тези оръжия в Съединени американски щати, откогато встъпи в служба, съобщи Асошиейтед прес.

Байдън също по този начин ще номинира през днешния ден някогашния федерален сътрудник Дейвид Чипман за шеф на Бюрото за надзор върху алкохола, тютюневите произведения, огнестрелните оръжия и експлозивите, обявиха държавни чиновници.

Президентът е подложен на все по-голям напън да предприеме дейности за надзор върху огнестрелните оръжия след голям брой всеобщи стрелби в Съединени американски щати през последните седмици, само че Белият дом неведнъж е акцентират нуждата от законодателни ограничения в тази област. Миналия месец Камарата на представителите на Конгреса одобри законопроект за инспекция на предишното на купувачите на огнестрелни оръжия, само че ограниченията за надзор нямат изключително огромни шансове да бъдат утвърдени в Сената, където републиканците не престават да са съвсем единомислещо срещу множеството оферти.

Очаква се Байдън да разгласи по-строги правила, изискващи инспекция на предишното на купувачите на така наречен " призрачни оръжия " - самоделни огнестрелни оръжия, постоянно съединени от разнообразни елементи и в доста случаи без сериен номер, посредством който да бъдат проследени. В момента законодателството разрешава изработката на огнестрелно оръжие в домашни условия или в работилница и няма федерално условие за инспекция на предишното на купувача.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР