Американският президент Джо Байдън съобщи, че сред евакуираните днес от

...
Американският президент Джо Байдън съобщи, че сред евакуираните днес от
Коментари Харесай

Първите американци бяха евакуирани днес от Газа

Американският президент Джо Байдън заяви, че измежду евакуираните през днешния ден от линията Газа има американски жители, и съобщи, че " чака още евакуирани през идващите дни ", съобщи Франс прес.

Байдън, който в обявата си в обществената мрежа " Екс " не посочи броя на евакуираните американци, уточни, че с помощта на " водещата роля " на Съединени американски щати " ранените палестинци и задграничните жители " са съумели да изоставен анклава, бягайки от войната сред Израел и " Хамас ".

Най-малко 320 души с непознати паспорти и няколко ранени палестинци са съумели през днешния ден да се изтеглят от палестинския анклав в Египет през граничния пункт " Рафах ", споделиха трима египетски източници и един палестински чиновник, представени от Ройтерс. Агенцията отбелязва, че това са първите евакуирани, които са съумели да се възползват от договорката, контрактувана с посредничеството на Катар, предава Българска телеграфна агенция.

Според изискванията на договорката подписана сред Египет, Израел и " Хамас ", 81 ранени и първична група от 500 души с непознати паспорти се чака да изоставен анклава през идващите няколко дни, споделиха източници пред Ройтерс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР