Американският президент Джо Байдън призова законодателите временно да отменят данъците

...
Американският президент Джо Байдън призова законодателите временно да отменят данъците
Коментари Харесай

Байдън предлага: Без данъци за бензина и дизела в САЩ -

Американският президент Джо Байдън прикани законодателите краткотрайно да анулират налозите за бензин и дизел в опит да се облекчи обстановката с покачването на цените.

Ако такава мярка бъде призната, се чака понижаване на цените по бензиностанциите с над 3 %, само че за момента няма сигнали дали това ще се случи.

Администрацията на Байдън счита, че Белият дом към този момент е изчерпал всички лостове за понижаване тежестта върху потребителите и в този момент се обръща към Конгреса и локални законодателни органи. Призивът на американския президент е за тримесечна пауза във федералните и щатски налози за гориво в миг, в който инфлацията и цената на бензина бележат рекордно високи равнища.

Но все още сигналите от Конгреса, даже от партията на Байдън не са обещаващи. Байдън обвързва по-високите цени на горивото с съветската инвазия в Украйна.

Освен към законодателите президентът се обърна и към бензиностанциите с молба да понижат цените до стойност, която е равносилна на тази, която са заплатили за покупката на горивото.

„ Това e време на война, световна заплаха, Украйна. Това не са естествени времена “, сподели Байдън.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР