Американският президент Джо Байдън призова Конгреса на САЩ бързо да

...
Американският президент Джо Байдън призова Конгреса на САЩ бързо да
Коментари Харесай

Байдън призова американския Конгрес да деблокира бързо още пари за Украйна

Американският президент Джо Байдън прикани Конгреса на Съединени американски щати бързо да деблокира в допълнение финансиране, с цел да продължи страната му да доставя военна помощ на Украйна, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Имаме потребност от повече пари, с цел да подсигуряваме, че Съединени американски щати могат да продължат да изпращат оръжия и филантропична помощ на Украйна “, сподели американският президент при посещаване в цех на компания " Локхийд Мартин " (Lockheed Martin) в град Трой, щата Алабама, където се създават противотанкови ракетни комплекси " Джавлин ".

" Моля Конгреса бързо да гласоподава това финансиране ", сподели Байдън, който изиска от американските парламентаристи колосално нарастване на бюджета с 33 милиарда $. " Тези оръжия, които сте изработили с ръцете си, отиват в ръцете на украински герои и са от голяма важност. Това е нещо, с което можете и би трябвало да се гордеете всеки ден ", съобщи той и благодари на събралите се служащи. " Вие давате опция на украинците да се отбраняват, а искрено казано, в доста случаи те вършат за смях съветските военни ", добави президентът.

" Джавлин " е портативно противотанково оръжие, трансформирало се в знак на украинската опозиция, както и на западната помощ, основно американската. Според Белия дом Съединени американски щати са изпратили на Украйна до момента 5000 такива комплекса, а други западни страни - 500.

Съединени американски щати са изправени в този момент пред двойно предизвикателство - да поддържат извънредно постоянен ритъм в доставките на оръжие за Украйна, като наред с това си подсигуряват, че личният им боеприпас е запълнен, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР