Американският президент Джо Байдън преоценява отношенията на страната си със

...
Американският президент Джо Байдън преоценява отношенията на страната си със
Коментари Харесай

Войната за петрола: Арабите с Путин. Байдън гневен

Американският президент Джо Байдън преоценява връзките на страната си със Саудитска Арабия след решението на ОПЕК+ от предходната седмица да понижи добива на нефт.

Ще има последици “ за Саудитска Арабия след решението “, закани се Байдън в изявление за телевизионния канал Си Ен Ен. Той не посочи какви решения могат да бъдат взети.

Председателят на комисията по външна политика към Сената Робърт Менендес прикани през вчерашния ден за заледяване на връзките със Саудитска Арабия, заяви Асошиейтед прес.

Агенцията напомня, че преди четири дни ръководената от Саудитска Арабия и Русия група ОПЕК+ разгласи понижаване с два милиона барела дневно добива на нефт.

Това ще увеличи цените на петрола на международните пазари и ще разреши на Кремъл да продължи да поддържа финансово своята осеммесечна инвазия в Украйна, разяснява Асошиейтед прес.
В същото време съветският президент Владимир Путин приветства решението на ОПЕК+ за понижаване добива на нефт по време на среща в Санкт Петербург с шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян – президент на Обединените арабски емирства и емир на Абу Даби. Според Путин, това решение способства за стабилността на международните енергийни пазари. Асошиейтед прес напомня, че ОАЕ поддържат тесни бизнес контакти с Русия и се въздържат от присъединение към западните наказания. Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР