Американският президент Джо Байдън предупреди, че САЩ ще се защитят,

...
Американският президент Джо Байдън предупреди, че САЩ ще се защитят,
Коментари Харесай

Байдън обвини републиканците, че „взимат икономиката за заложник“

Американският президент Джо Байдън предизвести, че Съединени американски щати ще се защитят, в случай че Китай заплаши суверенитета им. Изказването на президента бе част от неговата годишна тирада за положението на Съюза. Президентът употребява обръщението към Конгреса, с цел да насочи предизвикателно обръщение към Пекин и да отбрани икономическите резултати в Белия дом.

Ангажирам се да работя с Китай, където той може да прокарва американските ползи и да е от изгода за света “, сподели Байдън. „ Но не правете грешка – в случай че Китай заплаши нашия суверенитет, ние ще действаме, с цел да защитим нашата страна “.

Коментарите на президента по време на речта му за положението на Съюза във вторник вечерта пристигнаха на фона на напрежението сред двете най-големи стопански системи в света, откакто Пентагонът откри китайски шпионски балон, летящ над Съединени американски щати, и го смъкна над Атлантическия океан.
Височинни шпионски балони: остаряла идея, нови приложения
Епизодът накара държавния секретар Антъни Блинкен да анулира планувано пътешестване до Китай и попари очакванията за възстановяване на връзките сред Вашингтон и Пекин след срещата на Байдън с китайския президент Си Дзинпин през ноември.

В енергична тирада, посрещната с овации от демократите и освирквания от републиканците, Байдън сподели още, че неговите стопански проекти, с милиарди долари дотации за локално произвеждане, в това число полупроводници, оказват помощ на Съединени американски щати да завоюват пазарна мощ.

Няма да се извиня, че влагаме, с цел да създадем Америка мощна. Инвестираме в американски нововъведения, в промишлености, които ще дефинират бъдещето “, сподели Байдън.

Във вътрешен проект президентът уточни, че построява „ стопанска система, в която никой не е зарязан “. Той акцентира, че под негово наблюдаване през последните две години бяха основани дванадесет милиона работни места – резултат от възобновяване от Коронавирус.

Моят стопански проект е за вложение в места и хора, които са били забравени “, добави Байдън.

След междинните избори през ноември републиканците поеха контрола над Камарата на представителите, което ще спъне законодателните упоритости на Байдън и може да докара до огромни конфликти, изключително за повишение на тавана на дълга. Но демократите към момента имат болшинство в Сената, което значи, че президентът ще може да обезпечи потвърждението на правосъдните номинации и назначенията в изпълнителната власт.

Президентът упрекна републиканските законодатели, че желаят да

вземат стопанската система като пленник “, в случай че демократите не се съгласят пред настояванията им за огромни съкращения на разноските.

С наближаването на първата годишнина от пълномащабното навлизане на Русия в Украйна по-късно този месец Байдън сподели, че Америка е „ обединена “ в поддръжката си към Киев и приписа заслуги за построяването на световната коалиция, която се опълчи на Владимир Путин.

Ние ще стоим с вас толкоз дълго, колкото е належащо “, сподели той, като се обърна към посланика на Украйна в Съединени американски щати Оксана Маркарова, която бе в публиката.

Байдън популяризира експанзивната си скица за субсидиране на чиста сила, която може да отклони зелени вложения от Европа към Съединени американски щати и да провокира възходящо напрежение с Европейския съюз.

Това е най-значимата инвестиция за справяне с климатичната рецесия “, сподели той.

Смесените резултати от междинните избори ускориха позицията на Байдън в неговата партия, защото той избегна по-масовите провали, които нормално удрят президентите по време на първия им мандат. Въпреки опасенията по отношение на възрастта му (Джо Байдън е на 80 години) се чака през идващите седмици той да стартира акцията си за преизбиране през 2024 година
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинДжо Байдън американски президент американска стопанска система ПоследниНай-четениПолитика 4 Байдън упрекна републиканците, че „ взимат стопанската система за пленник “ Финанси 120 Парична научна фантастика: Колко близо е цифровият паунд? Транспорт 452 Скоро полети ще може да се извършват единствено от един водач Накратко 1508 Вечерни вести: Властта бори високите цени с нов сайт; Повече и по-големи жилища на пазара Компании 224 MFG Invest влага над 1 млн. лева в Tiger Technology Енергетика 2390 BP забавя зеления си преход след рекордна облага от $28 милиарда Киберсигурност 312 Хиляди сървъри на VMware са обект на най-голямата по рода си офанзива до момента Имоти 1128 Строителите пуснаха на пазара повече и по-големи жилища в края на 2022 година Индустрии 792 Светът ще се сблъска с огромен дефицит на мед Транспорт 1812 НКЖИ започва търга за построяването на интермодален терминал в Русе Лукс 7492 Plectrum – новата „ летяща “ суперяхта за 86 млн. $ Digital 5412 Саудитска Арабия тихомълком се трансформира във водещ софтуерен център Пазари 3983 Мощното земетресение срина турската лира до рекордно дъно Компании 3059 Смартфоните на месец февруари във Vivacom са два модела Huawei Бюджет и финанси 3032 Кабинетът ще прави „ стена на срама “, с цел да накара търговците да смъкват цените Бюджет и финанси 2540 Държавата ще предприеме ограничения за понижаване на цените Енергетика 2390 BP забавя зеления си преход след рекордна облага от $28 милиарда Компании 2249 Още един софтуерен колос редуцира хиляди чиновници Любопитно 2012 Трули – античното архитектурно знамение на Италия (снимки) Енергетика 1976 Накъде тече съветският нефт Всички новиниОще от ПолитикаВиж всичкиЗелените цели на Европейски Съюз възпират нови газови покупко-продажби със Съединени американски щати
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР