Американският президент Джо Байдън посети Ню Йорк, където обяви, че

...
Американският президент Джо Байдън посети Ню Йорк, където обяви, че
Коментари Харесай

Байдън обяви 300 милиона долара инвестиции

Американският президент Джо Байдън посети Ню Йорк, където разгласи, че близо 300 милиона $ ще бъдат вложени в построяването на извънредно значим подводен тунел, свързващ Манхатън с щата Ню Джърси, съобщи Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че това е план, за който в продължение на повече от 10 години се водят разногласия.

" Докато други се опитваха да прекратят този план, аз дадох да се разбере, че той има национално значение ", сподели Байдън пред политици и свои последователи, събрали се в железопътно хранилище край тунела на река Хъдсън - най-натовареният железопътен кулоар в страната.

Посещението на президента в Ню Йорк има за цел да подчертае неговия триумф в обезпечаването на вложения на фона на заканите от страна на републиканците в Конгреса да замразят проектите му по отношение на стопанската система и да блокират работата на държавното управление, в случай че той не се съгласи да ограничи разноските.

За Байдън, който през идващите седмици се чака да разгласи кандидатурата си за президент на изборите през 2024 година, тези визити са и опция да свери тона за стопанската система на Съединени американски щати в идната си Реч за положението на Съюза, в която ще изтъкне откриването на нови работни места и възобновяване на производството.

" Уолстрийт е значим, само че не той построи тази страна. Средната класа построи тази страна, а единството сътвори междинната класа ", сподели Байдън.

Байдън посети по-рано Балтимор, с цел да разгласи плануваното възобновяване на 150-годишен тунел, а в петък тази седмица ще бъде във Филаделфия, където ще сложи акцент върху подмяната на токсични оловни тръби с други. И двата плана са финансирани значително с признатия през 2021 година закон за инфраструктурата на стойност 1,2 трилиона $, напомня Ройтерс.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР