Американският президент Джо Байдън отпътува от срещата на Г-7 в

...
Американският президент Джо Байдън отпътува от срещата на Г-7 в
Коментари Харесай

Заради лошото време Байдън напусна по-рано срещата на Г-7 в Германия

Американският президент Джо Байдън отпътува от срещата на Г-7 в Германия по-рано от плануваното поради неприятни метеорологични условия, съобщи Асошиейтед прес.

По стратегия Байдън през днешния ден трябваше да направи изявление при закриването на форума, по-късно да отлети с хеликоптер за Мюнхен, а оттова да отпътува със самолета " Еър форс уан " за срещата на върха на НАТО в Мадрид.

Белият дом обаче заяви, че поради мъгливото време, ниските облаци и вероятността от гръмотевични стихии в региона на баварския курорт Елмау, американският президент ще би трябвало да измине част от пътя до Мюнхен с автомобил.

Преди да отпътува, той беседва с английския министър председател Борис Джонсън, френския президент Еманюел Макрон, италианския министър председател Марио Драги и с немския канцлер Олаф Шолц.

Програмата на американския президент за визитата му в Мадрид планува срещи с испанския министър председател Педро Санчес и с краля Фелипе Шести. След това Байдън ще участва на вечеря преди откриването на срещата на върха на НАТО.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР