Американският президент Джо Байдън осъди днес „епидемията“ от насилие с

...
Американският президент Джо Байдън осъди днес „епидемията“ от насилие с
Коментари Харесай

Байдън представи мерки за контрол над огнестрелните оръжия в САЩ

Американският президент Джо Байдън осъди през днешния ден „ епидемията “ от принуждение с огнестрелно оръжие в Съединени американски щати и показа съответни ограничения за ограничение на разпространяването на такова оръжие.

Това предадоха международните организации.

„ Насилието с огнестрелно оръжие в тази страна е зараза, това е интернационален срам “, съобщи президентът в изказване в Белия дом.

Една от ограниченията за ограничението на оръжията има за цел да се бори с така наречен „ фантоми “ – самоделни оръжия, направени в някои случаи на 3D принтер, които нямат сериен номер.

Правилата за някои револвери, оборудвани със стабилизатор, прикован към ръката на стрелеца, устройство, употребявано при скорошната пукотевица в Колорадо, също ще бъдат затегнати.

Президентът разпореди също правенето на първи повсеместен отчет за трафика на огнестрелни оръжия в Съединени американски щати от 2000 година насам.

Байдън увери, че нито една от ограниченията не протяга ръка върху Втората корекция на конституцията, гарантираща на жителите правото да имат и носят оръжие.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР