Американският президент Джо Байдън одобри обявяването на извънредно положение в

...
Американският президент Джо Байдън одобри обявяването на извънредно положение в
Коментари Харесай

Байдън обяви извънредно положение във Флорида след срутването на сграда

Американският президент Джо Байдън утвърди оповестяването на изключително състояние в щата Флорида и подреди да бъде предоставена федерална помощ в поддръжка на напъните на щатските и локалните управляващи след рухването на жилищна постройка, при което почина минимум един човек, а съвсем 100 са в неопределеност, съобщи Ройтерс.

" Това деяние на президента разрешава на министерството на вътрешната сигурност, на федералната организация за справяне с изключителни обстановки да координират всички старания за превъзмогване на последствията от бедствието ", сподели през днешния ден Белият дом.

Спасителни екипи търсиха през вчерашния ден оживели под руините на отчасти срутилата се многоетажна постройка в Сърфсайд, покрай Маями. Под отломките са били засечени звуци от тракане и други шумове, само че не са били чути гласове.

Засега не е известна повода част от постройката да рухне. Местни чиновници обаче споделиха, че се е правила корекция на покрива на 12-етажната постройка и други ремонтни действия.

Според управляващите 99 индивида остават в неопределеност, макар че някои може да не са били в постройката по време на злополуката. Други 102 души, чието местоположение в началото не е било известно, след това са били открити и " оповестени за невредими ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР