Американският президент Джо Байдън обяви план за 42 млрд. долара,

...
Американският президент Джо Байдън обяви план за 42 млрд. долара,
Коментари Харесай

Байдън влага 42 млрд. долара в широколентов интернет

Американският президент Джо Байдън разгласи проект за 42 милиарда $, който да обезпечи високоскоростен широколентов интернет във всеки дом в Съединени американски щати до 2030 година, заяви Digital Trends.

Според Белия дом това е " историческа инвестиция ", най-голямата досега, като го съпоставят с вложенията на Рузвелт в електричество през 30-те години на предишния век. Тя е част от двупартиен пакет за инфраструктурни усъвършенствания.

" Нека да се съгласим, че в Америка в 21-ви век, високоскоростният интернет не е разкош, а потребност ", разгласи нощес вицепрезидентката Камала Харис.

Всеки щат ще получи най-малко 107 млн. $ по плана, а 19 от тях - над 1 милиарда $. Най-много получават Тексас, Калифорния, Мизури и Мичиган.

Над 7% от Съединени американски щати, или близо 8,5 млн. семейства нямат достъп до високоскоростен интернет (над 25 мегабита в секунда). Когато го има, това води до основаване на по-добри работни места, по-добра конкурентноспособност и като цяло растеж на стопанската система.

Същевременно 5G абонаментите се усилват във всеки район в света, като клиентите са надминали за пръв път 1 милиард, сочи годишния отчет за подвижността на Ericsson. Прогнозата е големият растеж да продължи и те да са над 1,5 млрд до края на годината.

В международен мащаб към 240 снабдители на информационни услуги предлага комерсиална 5G връзка. Навлизането в Северна Америка до неотдавна беше най-силно, само че същинската звезда в отчета на Ericsson е Индия - там за негативно време се събраха над 10 млн. клиенти, а до 2028 година те ще бъдат 57% от мобилните абонаменти в страната.

Над 100 снабдители по света допускат и закрепен безжичен достъп - т.е. домакински интернет не по широколентови кабели, а през 5G мрежите.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР