Американският президент Джо Байдън обяви, че ще бъдат разкрити повече

...
Американският президент Джо Байдън обяви, че ще бъдат разкрити повече
Коментари Харесай

Джо Байдън ще бори Омикрон с безплатни COVID тестове и повече ваксинационни пунктове

Американският президент Джо Байдън разгласи, че ще бъдат разкрити повече федерални центрове за имунизация и осъществяване на проби, с цел да се оправи страната с умножаващите се случаи на COVID-19 заради разпространяването на разновидността Омикрон на ковид, съобщи Ройтерс.

В тирада президентът сподели също, че от януари на американците ще бъдат предоставени 500 милиона бързи теста за Коронавирус, които те ще могат да си вършат вкъщи.

Байдън успокои хората, които са се ваксинирали, че ще могат да прекарат празниците дружно с околните си макар настъпващия в страната нов вид на вируса.

" Това не е март 2020 година Двеста милиона души са изцяло имунизирани, готови сме, знаем повече ", съобщи президентът.

Същевременно той предизвести неимунизираните, че " имат основателна причина да се тревожат ". Говорейки за заплахите, на които е изложен всеки четвърти пълновръстен американец, защото не е изцяло имунизиран, Байдън означи, че има доста по-голям риск тези хора да стигнат до болница и даже да умрат ".

Той акцентира, че някогашният президент Доналд Тръмп също си е сложил подсилваща доза ваксина и добави: " Това може би е едно от дребното неща, за които той и аз сме съгласни ".

Изложените ограничения включват разкриването от тази седмица на нови краткотрайни имунизационни клиники, ръководени от Федералната организация за ръководство на изключителни обстановки (FEMA), и на федерални центрове за осъществяване на проби, включително на известни места в град Ню Йорк.

Байдън заяви също, че към 1000 военни лекари, медицински сестри и различен медицински личен състав ще бъдат изпратени на помощ на претрупаните с пациенти с Коронавирус лечебни заведения в някои региони.

Подходът на президента за справяне с пандемията беше подложен на критика, че се концентрира върху имунизациите за сметка на тестванията и маските, а също за това, че подценява въздействието на придвижването срещу имунизациите в Съединени американски щати.

В речта си Байдън съобщи, че американците имат родолюбив дълг да се имунизират и порица " аморалното държание " на някои ръководещи обществени медии компании и телевизионни мрежи, които печелят, като разрешават " разпространението на неистини и дезинформация, способни да убият личните им клиенти ".

Не всички от новите федерални ограничения ще стартират да работят до Коледа, което ще накара доста американци да се мъчат да си набират проби преди планувано пътешестване и събиране с околните за празниците или да трансформират проектите си.

Вариантът Омикрон се появи предишния месец и към този момент се открива в 73 % от случаите на ковид в Съединени американски щати. Според Световната здравна организация при него броят на инфектираните се удвоява на 1,5 до 3 дни. Все още не е известно дали той предизвиква по-тежко протичане на болестта от разновидността Делта.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР