Американският президент Джо Байдън обяви, че няма да се извини

...
Американският президент Джо Байдън обяви, че няма да се извини
Коментари Харесай

Джо Байдън: Няма да се извиним на Китай за сваления балон

Американският президент Джо Байдън разгласи, че няма да се извини на Китай за сваления балон над Щатите и ще предприеме същите дейности, в случай че различен сходен случай заплаши сигурността на американците.

От началото на февруари над Северна Америка бяха засечени общо 4 летящи тела.
Няма доказателства за скок на броя на обектите в небето. Сега просто виждаме повече от тях, частично поради стъпките, които предприехме, с цел да подобрим радарите си. Трябва да продължим метода за справяне с тези провокации.
Джо Байдън, президент на Съединени американски щати

Байдън добави, че последните 3 обекта, свалени над Щатите, не са свързани с Китай и евентуално са благосъстоятелност на частни компании. Той уточни 4 съществени ограничения за наблюдаване на обекти във въздуха, в това число по-строги правила за изстрелване на безпилотни летателни апарати.

На този декор военният министър Лойд Остин разяснява, че от неделя насам през въздушното пространство на Щатите не са прекосявали неидентифицирани обекти. Докато от Пекин на собствен ред обявиха, че американски балони са прелетели над Синдзян и Тибет без единодушието на Китай.

Междувременно съгласно управляващите в Япония от 2019 година насам над страната са засечени минимум 3 балона, които се допуска, че са китайски.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР