Американският президент Джо Байдън обмисля разполагането на хиляди войници в

...
Американският президент Джо Байдън обмисля разполагането на хиляди войници в
Коментари Харесай

Байдън обмисля разполагане на хиляди войници в Източна Европа и Балтийския регион

Американският президент Джо Байдън обмисля разполагането на хиляди бойци в Източна Европа и Балтийския район, написа в. " Ню Йорк таймс ", като се базира на източници от американското държавно управление, поискали да останат анонимни.

Байдън обмисля също по този начин разполагането на бойни кораби и военни летателни апарати в страни от НАТО , което би означавало преосмисляне на сдържаната до момента позиция на американския водач по отношение на украинския въпрос.

Идеята за усилване на американското военно наличие в района е подбудена от все по-сериозните опасения, че Русия може да предприеме инвазия на Украйна.

Подобен ход би означавал сериозна смяна в метода на държавното управление на Байдън, което до неотдавна се придържаше към сдържана позиция по украинския въпрос, защото се опасяваше, че в противоположен случай би могло да предизвика Русия да нахлуе в Украйна . След като съветският президент Владимир Путин обаче продължава със своята заплашителни дейности по връзки на Украйна и откакто договарянията сред американски и съветски представители не доведоха до смяна, американското държавно управление стартира последователно да се дистанцира от своята досегашна тактика, отбелязва " Ню Йорк таймс ".

На среща в събота в президентската резиденция " Кемп Дейвид " в щата Мериленд високопоставени чиновници на Пентагона са показали на Байдън няколко разновидността за прекачване на американски сили по-близо до границите на Русия. Тези разновидности включат изпращането на от хиляда до 5000 бойци в страни от Източна Европа, като се планува, в случай че обстановката се утежни, броят им да бъде повишен десетократно.

Според източниците на " Ню Йорк таймс " се чака Байдън да вземе решение по този въпрос тази седмица.


 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР