Американският президент Джо Байдън обмисля разполагането на хиляди войници в

...
Американският президент Джо Байдън обмисля разполагането на хиляди войници в
Коментари Харесай

САЩ обмислят разполагане на хиляди войници в Източна Европа и Балтийския регион

Американският президент Джо Байдън обмисля разполагането на хиляди бойци в Източна Европа и Балтийския район, написа в. "Ню Йорк таймс ", като се базира на източници от американското държавно управление, поискали да останат анонимни

Байдън обмисля също по този начин разполагането на бойни кораби и военни летателни апарати в страни от НАТО, което би означавало преосмисляне на сдържаната до момента позиция на американския водач по отношение на украинския въпрос, прецизират Българска телеграфна агенция и.

Идеята за усилване на американското военно наличие в района е подбудена от все по-сериозните опасения, че Русия може да предприеме инвазия на Украйна.

Подобен ход би означавал сериозна смяна в метода на държавното управление на Байдън, което до неотдавна се придържаше към сдържана позиция по украинския въпрос, защото се опасяваше, че в противоположен случай би могло да предизвика Русия да нахлуе в Украйна. След като съветският президент Владимир Путин обаче продължава със своята заплашителни дейности по връзки на Украйна и откакто договарянията сред американски и съветски представители не доведоха до смяна, американското държавно управление стартира последователно да се дистанцира от своята досегашна тактика, отбелязва "Ню Йорк таймс ".

На среща в събота в президентската резиденция "Кемп Дейвид " в щата Мериленд високопоставени чиновници на Пентагона са показали на Байдън няколко разновидността за прекачване на американски сили по-близо до границите на Русия. Тези разновидности включат изпращането на от хиляда до 5000 бойци в страни от Източна Европа, като се планува, в случай че обстановката се утежни, броят им да бъде повишен десетократно.

Според източниците на "Ню Йорк таймс " се чака Байдън да вземе решение по този въпрос тази седмица.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР