Американският президент Джо Байдън няма да бъде обвинен в престъпление

...
Американският президент Джо Байдън няма да бъде обвинен в престъпление
Коментари Харесай

Сагата с Байдън и секретните документи приключи: Паметта ми е добра! Знам какво правя

Американският президент Джо Байдън няма да бъде упрекнат в закононарушение за това, че е взел със себе си класифицирана информация по въпроси на националната сигурност, когато е напуснал поста си на вицепрезидент през 2017 година, съобщи прокурор от Съединени американски щати в оповестен отчет.

През август 2022 година ФБР откри повече от 100 секретни документа в дома на Байдън.

Специалният прокурор Робърт Хър съобщи, че е предпочел да не повдига наказателни обвинявания, тъй като Байдън е сътрудничил на следствието му. 

" Отчетохме, че по време на правосъдния развой Байдън евентуално ще се показа пред журито, както и по време на разпита ни, като приветлив, доброжелателен, възрастен човек с неприятна памет ", написа той.

Според Хър е била " лимитирана в забележителна степен ", когато е бил разпитван от членовете на прокурорския екип.

Президентът на Съединени американски щати към този момент акцентира в изказване, че този разпит се е състоял при започване на октомври, когато са първите дни след нападението на " Хамас " против Израел.

" Както се признава в отчета на специфичния консултант, президентът оказа цялостно подпомагане от първия ден. Екипът му неотложно се самосезира за откритите класифицирани документи, с цел да подсигурява, че тези документи ще бъдат неотложно върнати на държавното управление, тъй като президентът знае, че това е мястото им ", съобщи в изказване Ричард Заубер, който е юрист на Байдън и специфичен консултант на президента. 

81-годишният Байдън съобщи, че " казусът е завършен ". " През цялата си кариера като политик постоянно съм работил за отбрана на сигурността на Америка. Отнасям се съществено към тези въпроси и никой в никакъв случай не се е съмнявал в това ", написа той. 

" Паметта ми е добра. Аз съм доброжелателен. И съм възрастен. Знам какво върша. Изправих тази страна на крайници ", сподели Байдън.

Републиканците бяха безапелационни, че съгласно отчета Байдън е " несъответствуващ " за президент. Републиканско управление в Камарата на представителите акцентира в изказване, че " Човек, считан за прекомерно некадърен, с цел да му бъде потърсена отговорност за погрешно боравене с класифицирана информация, сигурно е несъответствуващ за Овалния кабинет ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР