Американският президент Джо Байдън номинира Кенет Мъртън за нов посланик

...
Американският президент Джо Байдън номинира Кенет Мъртън за нов посланик
Коментари Харесай

Кенет Мъртън сменя Херо Мустафа като американски посланик в България

Американският президент Джо Байдън номинира Кенет Мъртън за нов дипломат на Съединени американски щати в България на мястото на Херо Мустафа, която е в България от 2019 година Сега номинацията на Байдън би трябвало бъде утвърдена от Сената, излиза наяве от известие на.

Кенет Мъртън е член на висшата дипломатическа работа, клас " Кариерен министър”. Доскоро е бил краткотрайно изпълняващ длъжността шарже д`афер на посолството на Съединени американски щати в Хаити. Преди това е бил основен заместник-помощник-секретар в Бюрото за световно ръководство на гениите, а преди този момент е бил заместник-помощник-секретар в Бюрото по въпросите на Западното полукълбо.

Мъртън е работил и като дипломат в Хърватия, дипломат в Хаити и като заместник-изпълнителен секретар на Държавния департамент. Наред с други свои назначения Мъртън е бил стопански консултант в посолството на Съединени американски щати в Париж, Франция, изпълнителен помощник в Бюрото по стопански и бизнес въпроси на Държавния департамент и старши наблюдаващ в Оперативния център на Държавния департамент.

Мъртън получава бакалавърската си степен от Университета Маями в Оксфорд, Охайо, и магистърската си степен от Американския университет във Вашингтон, окръг Колумбия. Той е притежател на голям брой награди, в това число Grande Croix of Honor от държавното управление на Хаити за поддръжка при земетресение, премията Ryan Crocker за изключителни лидерски качества в експедиционната дипломация, и филантропичната премия CORE Shandling. Владее хаитянски креолски, френски, немски и испански език.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР