Американският президент Джо Байдън навършва днес 80 години, посочва Ройтерс,

...
Американският президент Джо Байдън навършва днес 80 години, посочва Ройтерс,
Коментари Харесай

Байдън става на 80, празнува юбилея на брънч с жена си

Американският президент Джо Байдън навършва през днешния ден 80 години, показва Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

 

Той е първият президент в историята на Съединени американски щати на такава възраст.

Байдън се готви да отпразнува рождения си ден с брънч, подготвен от брачната половинка му Джил.

 

Празненствата този уикенд получиха спомагателен подтик с вчерашната женитба в Белия дом на внучка на американския президент.

 

Наоми Байдън и годеникът й Питър Нийл се врекоха във безконечна честност на къса гала през вчерашния ден. Това бе 19-ата женитба в историята на Белия дом.

 

Президентските избори през 2024 година може да се окажат невиждани за Съединените щати, където на респект е младостта, само че и където милиони американци, в това число президенти, не престават да работят дълго откакто са навършили 65 години - възрастта, на която хората нормално се пенсионират, отбелязва Ройтерс.

 

Роналд Рейгън бе на 77 години, когато напусна Белия дом през януари 1989 година Джо Байдън би бил на 86 в края на своя възможен втори четиригодишен мандат. Ако главният му евентуален конкурент, републиканецът Доналд Тръмп, завоюва идващите президентски избори, той ще е на 82 години в края на мандата си.

 

Населението на Съединени американски щати е застаряващо и работи до по-късна възраст. Очаква се броят на американците, навършили 65 години, да се удвои през идващите четири десетилетия - от 52 милиона през 2018 година до 95 милиона през 2060 година

 

През 2026 година над една четвърт от американските мъже над 65 години съгласно прогнози към момента ще работят.

 

Все отново някои американци имат терзания поради напредналата възраст на двамата хипотетични претенденти на изборите през 2024 година, отбелязва Ройтерс.

 

Докато 71 % от демократите считат, че Байдън е " с избистрен разум и може да се оправя с провокации ", то 46 % споделят, че за него може да се окаже непостижимо да се кандидатира за президент през 2024 година, демонстрира изследване, извършено от института Ипсос за организацията предходната седмица. 26 % от републиканците считат, че възрастта на Тръмп би му попречила да взе участие в изборите.
 
Като изключим политическата принадлежност, 68 % от участниците в допитването считат, че Байдън не би се справил с предизвикването след две години, а 49 % смятат същото за Тръмп. Анкетата демонстрира още, че към 86 % от американците са на мнение, че горната граница за заемане на президентския пост би трябвало да е 75 години или по-малко.

 

Словесните гафове на Байдън, както и склонността му да се отклонява от авансово направените текстове по време на изказвания онлайн, са посочени от неговите републикански критици като доказателство, че той към този момент е прекомерно възрастен за тази работа. Застъпниците му от своя страна настояват, че президентът, превъзмогнал заекване в своето детство, от десетилетия импровизира в обществените си речи.

 

Перспективата за втори мандат на Байдън се ускори, откакто демократите се показаха по-добре от предстоящото на междинните избори за Конгрес и на изборите за губернатори предходната седмица.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР