Американският президент Джо Байдън настоява работодателите да изискат от служителите

...
Коментари Харесай

Байдън настоява работодателите да изискат от служителите си да се ваксинират

Американският президент Джо Байдън упорства работодателите да изискат от чиновниците си да се ваксинират против ковид, откакто Агенцията за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати (FDA) даде цялостно утвърждение за имунизацията на Pfizer-BioNTech. " Ако сте бизнес водач, шеф на Неправителствени организации, държавен или локален началник, който е чакал за цялостното утвърждение на FDA, с цел да изиска имунизация, ви приканвам в този момент да извършите това, да го изискате. Навсякъде по света хората желаят тези ваксини. Тук в Америка те са безвъзмездни и ви чакат. Така че, апелирам, през днешния ден поради вас, поради вашите близки, вашите съседи и вашата страна ", декларира Байдън.

Решението на FDA значи, че двете дози на Pfizer-BioNTech са първата ваксина против ковид-19, получаваща цялостно утвърждение за приложимост при лица над 16 година Пълното утвърждение идва на фона на все по-зачестилите случаи на работодатели, които изискват доказателства за имунизация от своите чиновници, написа Financial Times. След решението на FDA Ню Йорк разгласи, че всички държавни учители и личен състав ще би трябвало да се ваксинират. От Пентагона пък обявиха, че военнослужещите също ще бъдат задължени да си слагат ваксина.
" Увеличаване на доверието "
Проучване на Littler Mendelson от август демонстрира, че 21% от работодателите в Съединени американски щати възнамеряват или към този момент са сложили имунизацията като условие за чиновниците си, спрямо под 10% през януари. От Pfizer разясняват, че цялостното утвърждение на имунизацията им ще докара до увеличение на доверието измежду жителите, което е основно, защото " имунизирането остава най-хубавото средство, с което разполагаме, за отбрана на човешкия живот и за реализиране на колективен имунитет ".

От FDA декларират, че с цел да създадат своето умозаключение са изследвали успеваемостта на имунизацията въз основата на данни от 20 хиляди ваксинирани и от 20 хиляди получили плацебо. Безопасността й пък е била оценена въз основа на данни от 22 хиляди души от двете групи. Около 12 хиляди участници в изпитванията пък са били проследени в интервал от шест месеца, откакто са били изцяло ваксинирани.
1.3 млн. военнослужещи ще подлежат на наложителна имунизация
В понеделник след новината за цялостното утвърждение на препарата на Pfizer-BioNTech стана ясно, че Пентагонът се приготвя да изиска от всички американски военнослужещи да бъдат имунизирани. На въпрос дали тези условия ще включват и други ваксини против ковид-19, представител на институцията дава отговор, представен от Reuters: " В момента сме фокусирани върху Pfizer поради решението на FDA ".

В началото на месеца Пентагонът сподели, че ще изиска утвърждението на Байдън доникъде на септември за наложителното имунизиране против ковид на 1.3 млн. военнослужещи. Миналия месец пък американският президент натовари Пентагона със задачата да изследва " по какъв начин и по кое време " могат да бъдат задължени военните да се ваксинират. Тогава той уточни, че поддържа проекта на институцията да бъде добавена имунизацията против ковид-19 в листата със наложителните имунизации за военнослужещите доникъде на септември.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР