Американският президент Джо Байдън критикува лидерите на Китай и Русия,

...
Американският президент Джо Байдън критикува лидерите на Китай и Русия,
Коментари Харесай

Байдън критикува лидерите на Китай и Русия: Защо ви нямаше в Глазгоу?

Американският президент Джо Байдън подлага на критика водачите на Китай и Русия, че не са пристигнали на срещата на високо ниво за климата в Глазгоу. Късно нощес Байдън съобщи, че „ климатът е гигански проблем, а Китай го е подминал “ и че същото се отнася за Русия и Путин.

Нито съветският президент Владимир Путин, нито китайският водач Си Дзипин са в Глазгоу. Двете страни обаче изпратиха делегации за договарянията, които ще продължат най-малко до 12 ноември. Китай е най-големият замърсител на въздуха с въглероден двуокис, следван от Съединените щати.

Русия е на пето място по този индикатор след Европейски Съюз и Индия. Повече от 120 международни водачи дойдоха на форума в най-големия шотландски град.

Участниците към този момент оповестиха няколко огромни покупко-продажби, като понижаване на излъчванията на метан с 30% до 2030 година и преустановяване на унищожаването на горите до същата година. Джо Байдън направи коментара си, когато бе запитан каква роля са изиграли в договарянията до момента други страни, в това число Китай, Русия и Саудитска Арабия. Байдън съобщи, че за него е чудноват фактът, че Китай, който се пробва да остоява, разбираемо, нова роля като международен водач, не се появявава на подобен конгрес. Според Байдън отсъствието на Си Дзипин е „ огромна неточност “ и Китай е изгубил въздействие като е отказал поканата за присъединяване в срещата. Той сподели същото и за Владимир Путин. Запитан за какво Съединените щати си слагат такива амбициозни цели, когато страни като Китай и Русия демонстрират индиферентност, американският президент отговори: „ Защото желаеме да можем да дишаме “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР