Американският президент Джо Байдън изрази увереност, че срещата му с

...
Американският президент Джо Байдън изрази увереност, че срещата му с
Коментари Харесай

Байдън е уверен за среща с Путин през юни

Американският президент Джо Байдън изрази убеденост, че срещата му с президента на Русия Владимир Путин може да се състои през юни.

Репортери го попитаха дали тази среща ще се организира при започване на лятото: " Сигурен съм, че ще можем да създадем това, само че в този момент няма съответно време или място, работим по това ", сподели президентът на Съединени американски щати.

Журналистите също попитаха Байдън дали счита наличието на съветски войски на границата с Украйна за самобитен „ сигнал “ за Съединени американски щати.

Държавният глава отговори, че тази обстановка по никакъв метод не е повлияла на желанието му да се срещне с Путин. Той акцентира още, че във Вашингтон се следи понижаване на броя на войските, „ има доста по-малко от тях, в сравнение с преди месец “.

На собствен ред говорителката на Белия дом Джен Псаки акцентира, че датата, мястото и дневният ред на бъдещата среща на върха към момента не са избрани.

" Нашият президент предложения (Путин), тъй като има вяра, че това ще бъде добра стъпка напред в нашите връзки, че това ще послужи за деескалация и ще направи връзките ни по-стабилни, което ще им разреши да продължат напред. Въпреки това, срещата не е доказана сега ", сподели тя на брифинга.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР