Американският президент Джо Байдън изнесе днес реч на срещата на

...
Американският президент Джо Байдън изнесе днес реч на срещата на
Коментари Харесай

Байдън: САЩ ще дадат своя принос в борбата с климатичната криза

Американският президент Джо Байдън изнесе през днешния ден тирада на срещата на високо ниво за климата КОП27 в Египет, в която сподели, че международната климатична рецесия съставлява екзистенциална опасност за планетата, и даде обещание Съединени американски щати да дадат своя принос в битката с нея, съобщи Ройтерс.

" Климатичната рецесия визира сигурността на хората, икономическата сигурност, екологичната сигурност, националната сигурност и самия живот на планетата ", съобщи Байдън, след което очерта какви стъпки подхващат Съединени американски щати, които са вторият по величина производител на парникови излъчвания в света.

" Мога да застана тук като президент на Съединените американски щати и да кажа с убеденост, че Съединените американски щати ще изпълнят своите цели за излъчванията до 2030 година ", съобщи той.

Със своята тирада Байдън искаше да подсети на държавните ръководители, събрали се в египетския курортен град Шарм ел Шейх, да поддържат жива задачата за ограничение на междинното световно покачване на температурата до 1,5 градуса по Целзий, с цел да се избегнат най-лошите последствия от планетарно стопляне. Това става в миг, когато редица рецесии – от войната в Украйна до растящата инфлация, отклоняват интернационалното внимание от тематиката за климата.

" На този декор е по-спешно от всеки път да удвоим климатичните си задължения. Войната на Русия единствено прави по-спешно належащо светът да извърши преход от своята взаимозависимост от изкопаемите горива ", сподели той.

Според Байдън е належащо всички страни, които са съществени производители на парникови излъчвания, да изпълнят задачите за ограничение на стоплянето до 1,5 градуса, с цел да може да бъде извоювана борбата за климата.

Байдън прикани всички страни да усилят напъните си в тази област, с цел да се реализира трайно превръщане на емисионната крива.

По думите му Съединени американски щати, Европейският съюз и Германия са дали обещание 500 милиона $, с цел да финансират прехода на Египет към чиста сила.

Докато той изнасяше речта си протестиращи се изправиха в залата и издигнаха афиш. Обръщението на Байдън не беше прекратено, а охранители отидоха при стачкуващите, с цел да махнат плаката.

Американският президент съобщи, че задължението му по отношение на климата е хладнокръвен и че положителната климатична политика е добра икономическа политика.

Байдън сподели, че декларираните от Съединени американски щати нови разноски за чиста сила затвърждават уговорката на неговата страна в битката с световното стопляне, показва Асошиейтед прес.

Според него разноските, които са част от по-широкообхватно законодателство, което той подписа тази година, ще " трансформират парадигмата " и ще оказват помощ Съединени американски щати да реализират своята цел за понижаване на излъчванията до 2030 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР