Американският президент Джо Байдън и руският му колега Владимир Путин

...
Американският президент Джо Байдън и руският му колега Владимир Путин
Коментари Харесай

Байдън и Путин ще обсъдят теми от стратегическо значение

Американският президент Джо Байдън и съветският му сътрудник Владимир Путин ще проведат диалог през днешния ден, „ с цел да обсъдят редица тематики, в това число идни дипломатически задължения с Русия “, разяснява представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати, Емили Хорн.

Обаждането е поискано от Путин, а Байдън е приел, тъй като „ той има вяра, че когато става дума за Русия, няма сурогат на директния разговор лидер-лидер “, съобщи CNN.

По думите на Хорн администрацията на Байдън продължава да се ангажира „ в обширна дипломация с нашите европейски съдружници и сътрудници, като се консултираме и координираме за общ метод в отговор на военното струпване на Русия на границата с Украйна “.

Тя добави, че самият държавен глава и други хора от администрацията са провели редица съвещания със сътрудници, в това число от Букурещката деветка, която включва девет европейски страни по източния фланг на НАТО, в това число и България.

Освен това Байдън възнамерява да прегледа идните двустранни договаряния сред Съединени американски щати и Русия, които би трябвало да се проведат на 10 януари. Тесните съвещания със съдружници и сътрудници са „ приоритет за администрацията през цялото време “, като Байдън възнамерява да подчертае това и пред Путин.

Предстоящият диалог, плануван за 22:30 ч. българско време, ще е вторият пряк контакт сред двамата водачи, до момента в който Съединени американски щати пробват да накарат Русия да понижи огромното си военно наличие по границата с Украйна. Около 100 хиляди съветски бойци са ситуирани там, а чиновници на американското разузнаване предизвестиха Украйна и съдружниците, че Русия може да възнамерява да стартира офанзива през януари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР