Американският президент Джо Байдън и новият британски премиер Риши Сунак

...
Американският президент Джо Байдън и новият британски премиер Риши Сунак
Коментари Харесай

Байдън и Сунак потвърдиха специалните отношения между Вашингтон и Лондон

Американският президент Джо Байдън и новият английски министър председател Риши Сунак в телефонен диалог потвърдиха още веднъж " специфичните връзки " на двете си страни и се съгласиха за значимостта на поддръжката за Украйна, заяви в изказване Белият дом, съобщи Ройтерс.

Байдън и Сунак се договориха и за значимостта на работата за справяне с провокациите, които слага Китай, и за обезпечаване на устойчиви и налични енергийни запаси, се споделя в изказването.

Двамата политици разискаха и уговорката си към самодейността Белфаст/Споразумението от Разпети петък и гарантиране на сигурността на хората от Северна Ирландия, се споделя в изказването.

След диалога сред Сунак и Байдън стана известно, че се чака сред двамата да има персонална среща на идната среща на върха на Г-20 в Индонезия, заяви представител на " Даунинг стрийт " №10. Лидерите са разискали степента на съдействие сред Обединеното кралство и Съединени американски щати, както в двустранен проект, по този начин и в райони като Индо-Тихоокеанския район, където пактът AУКУС е част от напъните за противопоставяне на зловредните дейности на Китай във вторник, се споделя в изказването на представителя.

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР