Американският президент Джо Байдън и британският премиер Риши Сунак потвърдиха

...
Американският президент Джо Байдън и британският премиер Риши Сунак потвърдиха
Коментари Харесай

Стратегически съюз! Джо Байдън и Риши Сунак на четири очи в Индонезия

Американският президент Джо Байдън и английският министър председател Риши Сунак потвърдиха безапелационната си поддръжка за Украйна по време на среща, на която разискаха вчерашните гърмежи в Полша, провокациите, създавани от страна на Китай, и други въпроси, заяви Белият дом, представен от Ройтерс.

Двамата водачи, които разговаряха в коридорите на срещата на върха на Г-20 в Индонезия, ще окажат цялостна поддръжка на полското следствие на вчерашния случай на полско-украинската граница.

По-рано Байдън сподели, че ракетата, която през вчерашния ден умъртви двама души в Полша, евентуално не е била изстреляна от Русия. Според американски публични лица първичните изводи сочат, че тя е била изстреляна от украинските сили за прехващане на изстреляна от Русия ракета, съобщи Асошиейтед прес.

Говорител на Даунинг стрийт добави, че по време на днешния си диалог Байдън и Сунак са постигнали единодушие за смисъла на устойчивия ангажимент към Индо-тихоокеанския район. Те са изразили и поддръжка за Белфасткото спокойно съглашение (известно още и като Споразумението от Разпети петък), което предизвиква съдействието сред Република Ирландия и Обединеното кралство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР