Американският президент Джо Байдън е заявил в интервю за телевизия

...
Американският президент Джо Байдън е заявил в интервю за телевизия
Коментари Харесай

Байдън не вярва, че Тръмп ще бъде осъден в процеса за импийчмънт

Американският президент Джо Байдън е декларирал в изявление за телевизия Си Ен Ен, че не има вяра да бъдат събрани задоволително гласове в Сената за осъждането на експрезидента Доналд Тръмп по обвинявания за подстрекателство към протест, съобщи Ройтерс.

Байдън сподели пред малкия екран, че не счита за допустимо 17 сенатори републиканци да гласоподават за наказание на Тръмп, което би било належащо за събиране на болшинство от две трети в Сената, в случай че всички 50 сенатори демократи поддържат обвиняванията.

Междувременно чиновници и конгресмени от Камарата на представителите предадоха обвинителния акт за импийчмънт против експрезидента Доналд Тръмп в Сената за иницииране на развой по обвинявания за подбуждане на кървавата офанзива против Капитолия на 6 януари, предадоха международните организации.

Докато демократите в Конгреса поддържат обвиняванията против Тръмп, сенаторите републиканци понижават рецензията си към някогашния президент и заобикалят да приканват за осъждането му поради щурма на Капитолия. Това е ранен сигнал за въздействието, което продължава да оказва Тръмп върху партията си, отбелязва АП.

Обвинителите от Камарата на представителите внесоха в Сената едно само обвиняване против Тръмп за " подстрекателство към протест ", като направиха церемониална върволица от долната камара на Конгреса до Сената. Безпрецедентността на обстановката се състои в това, че Тръмп е първият американски президент, против който за повторно се води развой за импийчмънт.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР