Американският президент Джо Байдън е провел телефонен разговор с руския

...
Американският президент Джо Байдън е провел телефонен разговор с руския
Коментари Харесай

Байдън каза на Путин, че САЩ „ще предприемат нужните действия”, за да се защитят

Американският президент Джо Байдън е провел телефонен диалог с съветския си сътрудник Владимир Путин. В него Байдън е призовал Кремъл да предприеме дейности за прекъсване на хакерските офанзиви, съобщи CNBC, базирайки се на Белия дом.

„ Президентът Байдън акцентира нуждата Русия да предприеме дейности за спиране на хакерските групи, настоящи в Русия”, се споделя в известие на Белия дом. Съединените щати ще подхващат всички нужни дейности за отбрана на своя народ и сериозната си инфраструктура пред продължаващото предизвикателство, оповестиха от Белия дом, визирайки скорошните рансъмуер офанзиви.

Телефонният диалог се състои единствено няколко дни, откакто бе осъществена солидна хакерска офанзива от групата REvil, за която се счита, че е основана в Русия. Хакерите желаеха откуп в размер на 70 милиона $. През предишния месец двамата президенти организираха среща в Женева, на която хакерските атаки бяха една от тематиките на разговора.

След срещата в Швейцария стана ясно, че Байдън е показал на Путин лист с сериозна инфраструктура в Съединените щати, която, в случай че бъде атакувана от съветски киберпрестъпници, би представлявало сериозна опасност за националната сигурност за Съединени американски щати. Кремъл отхвърля да има нещо общо с хакерските офанзиви против Съединени американски щати, в това число и интервенция в президентските избори. Срещата в Женева бе първата сред двамата водачи, откогато Байдън стана президент на Съединени американски щати. От Кремъл потвърдиха, че през днешния ден се е състоял телефонен диалог сред Путин и Байдън, само че не дадоха повече детайлности за него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР