Американският президент Джо Байдън е предупредил израелския министър-председател Бенямин Нетаняху,

...
Американският президент Джо Байдън е предупредил израелския министър-председател Бенямин Нетаняху,
Коментари Харесай

Байдън даде сигнал на Израел, че няма да подкрепи ескалация срещу Иран

Американският президент Джо Байдън е предизвестил израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, че Вашингтон няма да взе участие в възможна контраофанзива против Иран.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен също е провел диалози с външните министри на Йордания, Саудитска Арабия, Турция и Египет, с цел да заяви, че страната му не желае ескалация на напрежението в района - само че ще продължава да поддържат защитата на Израел.

В същото време Байдън прикани водачите на Конгреса да спрат да бавят приемането на закона, който ще освободи 14 милиарда $ помощ за Израел. Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън твърди, че схваща потребността от отбрана на страната и че ще се опита да придвижи плана през тази седмица.

Очаква се военният кабинет на Нетаняху да се събере в понеделник, с цел да реши по какъв начин да отговори на дейностите на Иран от 13 април, само че към момента няма единно мнение за това по кое време и по какъв метод да бъде осъществен контраударът.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации се събра на изключително съвещание поради въздушната офанзива на Иран против Израел.

Генералният секретар на организацията Антонио Гутереш прикани за " оптималната въздържаност ".

Руският представител в Организация на обединените нации Василий Небензя още веднъж заприказва за " лицемерието и двойните стандарти " поради отхвърли на Съединени американски щати, Англия и Франция да поддържат декларация, която да осъди удара против иранското консулство в Сирия. Китай също зае страната на Техеран, като упрекна израелския удар против консулска постройка в Сирия за причина за експлоадирането на следващ боен спор.

Зам.-посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Робърт Ууд предизвести, че Иран ще бъде считан за виновен, в случай че предприеме друга военна акция против Израел или Съединени американски щати.

" Съединени американски щати не търси ескалация. Нашите дейности са напълно отбранителни по своя темперамент ", споделя той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР