Американският президент Джо Байдън е подписал в сряда изпълнителна заповед,

...
Американският президент Джо Байдън е подписал в сряда изпълнителна заповед,
Коментари Харесай

Байдън подписа нови санкции срещу Русия, засягат и дъщерите на Путин

Американският президент Джо Байдън е подписал в сряда изпълнителна заповед, с която се не разрешават новите вложения в Русия на американски жители без значение от тяхното местопребиваване, заяви Ройтерс.

Новите наказания, оповестени в сряда, са признати в отговор на " огромните военни закононарушения ", както ги дефинира Байдън, осъществени от съветските сили в Украйна.

Санкциите засягат съветската Сбербанк, която държи една трета от съветските банкови активи, и Алфабанк, четвъртата по величина финансова институция в Русия, споделиха американски публични представители. Енергийните преводи обаче са изключени от ограниченията.

Ограничения са наложени още на двете дъщери на съветския президент Владимир Путин, брачната половинка и дъщерята на съветския външен министър Сергей Лавров и на високопоставени членове на съветския съвет за сигурност.

В обсега на глобите влизат някогашния съветски президент и министър председател и непосредствен съдружник на Путин Дмитрий Медведев, актуалният министър председател Михаил Мишустин и министърът на правораздаването Константин Чуйченко.

Президентът на Съединени американски щати желае Русия да бъде изключена от Г20 - форумът на двайсетте най-големи стопански системи, като в противоположен случай Вашингтон ще бойкотира " серия от срещи на Г20 " в Индонезия, в случай че на тях участват съветски представители, заяви министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън.

Коментарите на Йелън в сряда на чуване пред комисията по финансови услуги на Камарата на представителите на Конгреса повдигнаха въпроси за бъдещето на Г20, която е основният международен стопански и политически конгрес след финансовата рецесия от 2008 - 2009 година

Йелън обаче съобщи, че нашествието на Русия в Украйна и жестокостите, разкрити след изтеглянето на съветските сили от украинския град Буча, " съставляват недопустимо неуважение на учредения на правила интернационален ред ".

Тя сподели, че е малко евентуално Русия да бъде изключена от Международния валутен фонд (МВФ), само че държавното управление на Байдън желае да изтласка Русия от интензивно присъединяване в сходни интернационалните институции. Финансовите министри и шефовете на централни банки би трябвало да се срещнат персонално и виртуално във Вашингтонн през април в границите на пролетните срещи на МВФ и Световната банка.

Тази година Индонезия държи председателството на Г20 и възнамерява да семейства на финансова среща през юли, както и на среща на върха през ноември. " Президентът Байдън сподели ясно и аз съм изцяло съгласна с него, че нещата не могат да бъдат както нормално с Русия в която и да било от финансовите институции ", сподели Йелън и добави: " Той изиска Русия да бъде отстранена от Г20 и аз споделих ясно на сътрудниците си в Индонезия, че ние няма да участваме в серия от срещи, в случай че руснаците са там ".

Финансовият министър на Съединени американски щати направи тези мнения на фона на новите наказания, оповестени от Съединени американски щати против съветски банки и високопоставени представители, от които обаче са изключени преводите, които разрешават на американските съдружници в Европа да купуват съветски природен газ и нефт. Йелън изясни, че гъвкавостта във връзка с съветските енергийни преводи се постанова, тъй като доста европейски страни " остават мощно подвластни от съветския природен газ, както и нефт, и те се ангажираха да осъществят преход от тази взаимозависимост колкото се може по-скоро ".

Тя съобщи още, че цялостно ембарго върху съветския експорт на нефт евентуално ще докара до внезапен скок на международните цени, което ще засегне Съединени американски щати и демократичните им съдружници. Финансовият министър изрази вяра, че петролните компании в Съединени американски щати и в други страни ще усилят производството през идващите шест месеца, стимулирани от по-високите цени, което ще разреши по-строги ограничавания върху съветския нефт.

Йелън също по този начин насочи предизвестие към Китай, че американското финансово министерство е готово да обърне инструмента на глобите против Пекин при положение на китайска експанзия против Тайван. На въпрос дали Съединени американски щати биха подхванали такива стъпки, в случай че Тайван бъде заплашен, тя сподели: " Абсолютно. Мисля, че сме посочили, че можем. В случая с Русия ние я заплашихме със обилни последици. Ние наложихме обилни последици. И считам, че не би трябвало да се съмнявате в нашата дарба и увереност да създадем същото в други обстановки ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР