Американският президент Джо Байдън е нарекъл руския държавен глава Владимир

...
Американският президент Джо Байдън е нарекъл руския държавен глава Владимир
Коментари Харесай

Байдън нарече Путин “луд ку*и син“, предупреди за ядрен конфликт

Американският президент Джо Байдън е нарекъл съветския държавен глава Владимир Путин „ вманиачен кучи наследник “ (в оригинал crazy SOB, абревиатурата, употребена от Байдън son of a bitch) по време на банкет в Сан Франциско за набиране на средства за предизборната си акция, съобщи Ройтерс.
Прочетете още
" Имаме един вманиачен човек, който е Путин. И постоянно би трябвало да се тормозим от нуклеарен спор. Но екзистенциалната опасност за човечеството е климатът ", съобщи Байдън пред събралите се на събирането на средства.

Байдън също по този начин разкритикува коментарите на някогашния президент Доналд Тръмп, който съпостави своите правни проблеми със гибелта на съветския опозиционен водач и критик на Кремъл Алексей Навални.

Президентът перифразира мненията на предшественика си, преди да каже на присъстващите, че " в случай че бил застанал тук преди 10-15 години и бях споделил всичко това, всички щяхте да мислите, че би трябвало да бъде съден ".

" Той се съпоставя с Навални и споделя, че защото страната ни се е трансформирала в комунистическа, той е бил преследван, както е бил преследван и Навални. Откъде, по дяволите, идва това ", споделил Байдън, съгласно кореспонденти в залата. " Ако бях застанал тук преди 10-15 години и бях споделил всичко това, всички щяхте да мислите, че би трябвало да бъда наказан.... Това е смайващо. "

В внезапен контрастност с Байдън и други западни водачи, Тръмп, претендентът за президент на Републиканската партия през 2024 година, към момента не е осъдил Русия или Путин за гибелта на Навални. Президентът Джо Байдън непосредствено упрекна Путин за гибелта на Навални в наказателна колония на север от Арктическия кръг. Същото направи и главният републикански противник на Тръмп - Ники Хейли. 

През последните седмици Тръмп също по този начин няколко пъти уточни, че няма да отбрани страна от НАТО от съветско нахлуване, в случай че тя не извършва насоките за разноски за защита - коментар, който Байдън дефинира като " самопризнание, че има намерение да даде на Путин зелена светлина за повече война и принуждение ".

Тръмп " дава ясно да се разбере, че ще изостави нашите съдружници от НАТО ", добави Байдън след мненията на някогашния президент по-рано този месец.

Според Белия дом Байдън е бил показан на събирането на средства в сряда от експертът по рисков капитал Джон Доер. Според репортерите на пула Байдън е приказвал 16 минути и е благодарил на някогашния ръководител на Камарата на представителите Нанси Пелоси, която е участвала на събирането на средства.

" Тя е най-хубавият ръководител на Камарата на представителите, какъвто съгласно мен е имало в миналото. Слава Богу, че в множеството случаи тя е била на наша страна ", сподели Байдън съгласно репортерите в залата.

Президентът трябваше да участва на второ събиране на средства в сряда в Сан Франциско.
 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР