Американският президент Джо Байдън е наредил военните да свалят неидентифициран

...
Американският президент Джо Байдън е наредил военните да свалят неидентифициран
Коментари Харесай

САЩ свалиха неидентифициран обект с размерите на кола, летящ над Аляска

Американският президент Джо Байдън е наредил военните да смъкват неидентифициран " обект на огромна височина ", който е видян да лети над Аляска, оповестяват от Белия дом.

Ракета Sidewinder смъкна летателен уред, който беше с размерите на дребен автомобил, съобщи основният представител на Пентагона ген. Патрик Райдър и добави, че обектът е представлявал " известна опасност " за гражданската авиация.

Все още няма информация на кого тъкмо принадлежи обекта или каква е била задачата му, само че новината идва единствено седмица, откакто американските военни видяха и над териториалните води на Съединени американски щати.

Миналата събота американски изтребител F-22 смъкна китайски шпионки балон край крайбрежията на Южна Каролина след едноседмичното му пътешестване през Съединените щати и елементи от Канада. Китайското държавно управление съобщи, че това е бил цивилен проучвателен транспортен съд. Някои законодатели разкритикуваха президента, че не подхванал дейности по проблема по-рано.

Представители на Съединени американски щати отхвърлиха да спекулират за информация към новия неидентифициран обект, което повдига въпроси за това какъв уред може да бъде толкоз сложен за идентифициране от опитни американски водачи и чиновници на разузнаването.

Пентагонът заяви, че обектът е бил открит за първи път в четвъртък благодарение на наземни радари. След това са изпратени самолети F-35, които да го изследват. НЛО е летял на височина към 12 190 метра над северното крайбрежие на Аляска.

Хеликоптери и транспортни самолети са изпратени да събират парчета от замръзналите води на море Бофорт в региона.

Федералната авиационна администрация (ФАА) съобщи, че е затворила част от въздушното пространство в северната част на Аляска, с цел да подкрепи дейностите на Министерството на защитата.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР