Американският предприемач, шефът на Tesla и SpaceX Илон Мъск си

...
Американският предприемач, шефът на Tesla и SpaceX Илон Мъск си
Коментари Харесай

Илон Мъск си върна първото място на най-богат човек в света

Американският бизнесмен, шефът на Tesla и SpaceX Илон Мъск си върна първото място в листата на най-богатите хора в света. Собственикът на френския производител на първокласни артикули LVMH (LVMH Moet Hennessy - Louis Vuitton) - Бернар Арно се реалокира на втората позиция, демонстрират настоящите данни на Bloomberg Billionaires Index (BBI).

Според BBI чистото положение на Мъск е 192 милиарда $, до момента в който благосъстоянието на Арно се прави оценка на 187 милиарда $. Ден по-рано положението на Мъск беше 190 милиарда $, а на Арно - 192 милиарда $.

От началото на годината положението на Мъск е повишено с 55,3 милиарда $, до момента в който благосъстоянието на Арно се е нараснало с 24,5 милиарда $.

Ден по-рано акциите на Tesla нарастнаха с 1,38%, до момента в който акциите на LVMH паднаха с 2,64%.

Основателят на Amazon Джеф Безос е трети в листата на милиардерите със 144 милиарда $, до момента в който създателят на Microsoft Бил Гейтс е четвърти с благосъстояние от 125 милиарда $.

В същото време деветте най-богати хора от листата имат положение от над 100 милиарда $, а десетият е създателят на Meta Platforms- Марк Зукърбърг с притежаваните от него активи за 96,5 милиарда $, следва от изнесените данни на BBI, представени от организация Прайм.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР