Американският предприемач Илон Мъск продаде акции на Tesla за 6,88

...
Американският предприемач Илон Мъск продаде акции на Tesla за 6,88
Коментари Харесай

Мъск продаде акции на Tesla за рекордна сума

Американският бизнесмен Илон Мъск продаде акции на Tesla за 6,88 милиарда USD, сочат данните на Комисията по скъпите бумаги на Съединени американски щати (SEC). Продажбата се е състояла предишния петък – 5 август, когато цената на акциите на Tesla се срина с 6,6%, а също и в понеделник – 8 август, когато беше записано леко покачване от 0,8%, и във вторник – 9 август, когато още веднъж се сринаха с 2,4%.

Уточнява се, че Мъск е продал 7,9 милиона акции на компанията. Експерти обясниха, че операциите с акциите на компанията са естествена процедура. „ Тук не би трябвало да се търси комплицирана предистория. Това е естествена процедура, когато фирмите изкупуват назад дяловете си, продават си дяловете, на тази база вземат решение настоящите си проблеми, в това число финансови. Не виждам нищо свръхестествено в това ", разяснява анализатор.

Мъск се нуждае от тези пари, с цел да реши много практични проблеми. Въпреки това е мъчно да се разбере какво тъкмо е намислил милиардерът. „ Мъск може да продължи да продава, само че може и да спре. Може би той се нуждае от спомагателни средства, с цел да създаде пикап (Tesla Cybertruck), по който към момента има работа. Може би мисли да направи нещо с галактическата си стратегия “, гадаят анализатори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР