Американският предприемач Илон Мъск посети Израел, където разгледа кибуц, нападнат

...
Американският предприемач Илон Мъск посети Израел, където разгледа кибуц, нападнат
Коментари Харесай

Мъск посети нападнат кибуц в Израел

Американският бизнесмен Илон Мъск посети Израел, където прегледа кибуц, атакуван предишния месец от Хамас, и се срещна с висши ръководители.

Милиардерът се причисли към израелския министър-председател Бенямин Нетаняху в Кфар Аза, който беше щурмуван от ислямистката формация на 7 октомври. Кфар Азза беше един от над 20-те града и села, нападнати от бойци на Хамас. Преди нападението кибуцът е бил проспериращо място с учебно заведение, синагога и население от над 700 души.

" Ние би трябвало да демилитаризираме Газа след унищожаването на " Хамас " и да дерадикализираме палестинската територия ", съобщи Нетаняху по време на диалог с Мъск. Трябва да възстановим Газа и се надявам да получа помощта на нашите арабски другари за това ", съобщи още Нетаняху на Мъск. Той изрази вяра, че ще бъдат възобновени полемиките за нормализиране на връзките сред Израел и Саудитска Арабия.

Мъск е подложен на критика за разпространяването на думи на ненавист в " Екс ", откогато той пое контрола над обществената мрежа през октомври 2022 година Но по време на визитата му в Израел той призна.

 
Беше прочувствено сложен ден, когато видях местата, където са убити толкоз хора. А също и да виждам видеото, в което убийците се радват. Да празнуваш убийството на почтени хора е извънредно тревожно. Затова би трябвало да създадем всичко належащо, с цел да спрем. Тези хора са хранени с агитация още от детството си. Ето какъв брой мощно може да повлияе пропагандата върху съзнанието на хората.
Илон Мъск, бизнесмен

 

Постигнато е било кардинално съглашение за потреблението в Израел и в линията Газа на услугите за достъп до интернет посредством сателитната сателитна мрежа " Старлинк ", благосъстоятелност на бизнесмена.

Мъск се срещна в Йерусалим и с израелския президент Исаак Херцог и Бени Ганц, някогашен министър на защитата, който в този момент е част от специфичен боен кабинет.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР