Американският предприемач Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon

...
Американският предприемач Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon
Коментари Харесай

Мъск: Китайските конкуренти на Тесла работят най-усърдно и най-умно


Американският бизнесмен Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, преглежда китайските автомобилните производители като най-сериозна конкуренция на учредената от него " Тесла ". Компания от Китай " най-вероятно ще бъде на второ място " в бранша на електрическите автомобили след " Тесла ", е споделил Мъск по време на диалог с анализатори, откакто през днешния ден бяха оповестени тримесечните резултати на компанията, осведоми Ройтерс.

Китай е вторият по величина пазар за американската компания и е представлявал към две трети от всички продажби на електрически транспортни средства в международен мащаб през 2022 година Китай също по този начин е и дом на най-големия цех на " Тесла " - тази в Шанхай. На китайския авто пазар има доста компании, конкуриращи се по жанр и цена, измежду които са и " Спън " (Xpeng), " Нио " (Nio) и Би Уай Ди (BYD).

Публикуваните нощес финансовите резултати съгласно " Тесла " демонстрират, че скорошните основни понижения на цените на някои нейни артикули подтикват търсенето и че компанията понижава разноските си с вероятността за напредък през тази година.

Запитан за съперниците на " Тесла ", Мъск е дал отговор, че почита автомобилните компании в Китай, определяйки ги като най-конкурентния пазар в света. " Те работят най-усърдно и работят най-умно ", е споделил още той, след което е добавил: " И по този начин допускаме, че евентуално има компания от Китай, която е най-вероятно да бъде втора, след " Тесла ".

Американският производител понижи цените в отговор на възходящата конкуренция и забавящото се търсене в Китай, последвано от понижения и в Съединени американски щати и на други пазари.

Снощи " Тесла " регистрира рекордна чиста облага за последното тримесечие на предходната година - 3,69 милиарда $, което е с 59 % повече, в сравнение с за същия интервал на миналата година. Приходите на компанията за последната четвърт на 2022 година възлизат на 24,32 милиарда $ - под упованията на анализаторите, които предвидиха те да доближат 24,67 милиарда $.

В писмо до вложителите по-рано през седмицата компанията разгласи, че тази година ще създаде към 1,8 милиона автомобила, а Мъск предвижда, че и продажбите ще са от този порядък.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР