Американският постоянен представител в ООН Ники Хейли заяви преди гласуването

...
Американският постоянен представител в ООН Ники Хейли заяви преди гласуването
Коментари Харесай

Вчера Тръмп, а днес красивата Ники Хейли се закани на ООН преди гласуването за Йерусалим

Американският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Ники Хейли съобщи преди гласуването на Общото заседание на Организация на обединените нации за Йерусалим, че " това гласоподаване ще бъде запомнено “ и че то " ще дефинира по какъв начин американците ще гледат на Организация на обединените нации и по какъв начин ние ще гледаме на страни, които демонстрират пренебрежение против нас в Организацията ". Това предадоха международните медии.

БЛИЦ напомня, че през вчерашния ден и американският президент Донал Тръмп се закани грубо на страните от ООн, които не го поддържат за решението му за Йерусалим.

В понеделник Хейли, която е от семейство на сикхски емигранти от Пунджаб, Индия, наложи несъгласие на резолюцията на Организация на обединените нации против признаването на Йерусалим за столица на Израел. И тогава тя се закани: " Това, на което станахме очевидци през днешния ден в Съвета за сигурност, е засегнатост. Тя няма да бъде забравена. Това е още един образец, че Организация на обединените нации нанася повече вреди, в сравнение с изгоди на израело-палестинския кротичък развой “.

Представителят на Израел в Организация на обединените нации Дани Данън пък сподели на изключителното съвещание на Общото заседание на организацията, че " никаква резолюция… няма да ни изгони от Йерусалим “, прецизира Канал 3.

Днес 193-те държави-членки на Организация на обединените нации би трябвало да гласоподават по проекторезолюция, която да разгласи Йерусалим за проблем сред Израел и Палестинската автономност, който следва да бъде решен чрез двустранни договаряния. Според нея всяко друго решение по отношение на статута на града би трябвало да бъде анулирано.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР