Американският постоянен представител в ООН Ники Хейли обвини Русия, че

...
Американският постоянен представител в ООН Ники Хейли обвини Русия, че
Коментари Харесай

САЩ обвиниха Русия в ООН, че мами за севернокорейските санкции

Американският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Ники Хейли упрекна Русия , че " мами " за глобите на Организация на обединените нации против Северна Корея, и съобщи, че Съединени американски щати разполагат с " доказателства за поредни и широкообхватни съветски нарушавания ", съобщи Ройтерс.

Пред С ъвета за сигурност на Организация на обединените нации Хейли съобщи, че въпреки и д а са в ход " комплицирани и чувствителни договаряния " сред Съединени американски щати и Северна Корея, в този момент не е вярното време да се стартира облекчение на глобите против Пхенян.

" Р усия би трябвало да спре с нарушаванията на глобите против Северна Корея . Трябва да постави завършек на проведения си опит да прикрие доказателствата за нарушавания на глобите " , сподели тя. " Нарушенията й не са единични случаи. Те са систематични ", добави Хейли.
 Американският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Ники Хейли БГНЕС
Китайският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Ма Чжаосюй съобщи, че страната му извършва глобите против Северна Корея и предизвести, че борбата с Пхенян " не води до средата ". Той прикани в договарянията сред Съединени американски щати и Северна Корея да бъде реализиран прогрес и моли Съветът за сигурност да остане обединен по въпроса.-->
" Прибягването до мощ няма да донесе нищо друго, с изключение на пагубни последствия ", сподели Ма пред съвета.

След като през юни президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и севернокорейският водач Ким Чен-ун поеха ангажимент да работят за унищожаване на нуклеарните оръжия , Русия и Китай предложиха на Съвета за сигурност да разиска облекчение на глобите. Съединени американски щати и другите членки на съвета обявиха, че глобите би трябвало да бъдат прилагани прецизно, до момента в който Пхенян не пристъпи към дейности.

От 2006 година съветът единомислещо постанова наказания на Северна Корея за да отреже финансирането за стратегиите на КНДР за нуклеарни оръжия и балистични ракети. Беше забраняван износът на артикули, в това число на въглища, желязо, олово, текстилни произведения и морски храни. Въведени бяха и ограничавания върху вноса на нефт и рафинирани петролни артикули.
 Американският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Ники Хейли БГНЕС

Заместник генералният секретар на Организация на обединените нации по политическите въпроси Розмари Ди Карло съобщи пред съвета, че въпреки и напоследък да са следени някои позитивни събития, " продължава да има признаци, че КНДР резервира и развива стратегиите си за нуклеарно оръжие и балистични ракети ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР